!!!! OBJEDNÁVKA NAD 1000,- KČ = DOPRAVA ZDARMA + DÁREK KÁVA !!!

NOVÝ PORTUGALSKÝ RECEPT NA TENTO TÝDEN

PORTUGALSKÝ STEAK

 

Ingredience:

 4 rum steaky po 180 g

 5 stroužků česneku

 1 lžíce vinného octa

 3 lžíce olivového oleje

 150 g másla
 1 bobkový list

 1 dl brandy

 1 lžička citrónové šťávy

  dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup přípravy:

 

Připravte si marinádu z vinného octa, jedné lžíce olivového oleje, čtyř prolisovaných stroužků česneku a většího množství čerstvě mletého pepře. Dobře promíchejte a potřete touto směsí lehce naklepané steaky. V rozehřátém zbytku olivového oleje, do nějž přidáte 100 g másla, zprudka opečte přibližně 1 minutu jeden rozdrcený stroužek česneku a bobkový list. Ten pak vyjměte a vyhoďte. Do pánve s rozehřátým olejem vložte steaky a zprudka je opečte asi 1 minutu z každé strany. Pak ztlumte oheň a pečte ještě 2-4 minuty z každé strany, při obracení lehce osolte. Vyjměte a uložte v teple.
Na stejném tuku krátce osmahněte plátky šunky a položte na každý steak jeden plátek.
Odlijte z pánve polovinu tuku, přidejte brandy, malou lžičku citrónové šťávy a pro zjemnění zbylých 50 g másla. Prohřejte, promíchejte a nechte mírně vyvařte a přelijte steaky.