CALDO VERDE PORTUGALSKÁ POLÉVKA
POLÉVKA CALDO VERDE
Ingredience:
Sůl, pepř
6ks brambory
1 ks cibule
750 ml kuřecí vývar
750 ml voda
1 svazek petrželka
2-3 stroužky česnek
200 g chorizo
500 g kapusta
4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Chorizo nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Ve větším hrnci na mírném ohni rozpálíme olivový olej a orestujeme chorizo dozlatova (4-5 minut). Chorizo vyndáme a do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli. Až zesklovatí přidáme rozdrcený česnek. Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory, a zalijeme vývarem s vodou. Přivedeme k varu. Jakmile začne vřít, stáhneme plamen a necháme vařit na mírném ohni do změknutí cca 20 minut. Uvařené brambory spolu s vývarem rozmixujeme do hladka a přidáme k nim nakrájenou kapustu na tenké nudličky. Pokud by byla polévka příliš hustá, naředíme ji vodou. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečeným chorizem.
.